VÅGEN


Obs. Artist Talk til årskortpremieren d. 18. februar

VÅGEN

Velkommen til fremtiden, hvor alle kriser er løst. Velkommen til dit post-woke, algoritmisk filtrerede paradis. Dit safe space. Her er der ingen klimakriser, økonomiske kriser, identitetskriser, velfærdskriser, magtkriser, sundhedskriser, overvågningskriser, energikriser eller chipkriser. Her er der ingen krig, ingen undertrykkelse, ingen udnyttelse, ingen udskamning, ingen racisme, ingen angst. Ingen er over andre. Alle lever i pagt med hinanden og naturen. Krisernes tid er definitivt ovre. Jorden og mennesket er reddet – og dét skal vi fejre.

I VÅGEN er en gruppe unge mennesker samlet til deres verdens mest hellige højtid. Hele året er der ingen, der forurener, men på denne dag er det store bål gjort klar til deres vigtigste ofringer. I et symbiotisk kor af remser og myter, fortæller de historier om dengang mennesket kørte i biler og førte krig, dengang man troede på individet, på vækst og fremgang. Verden, før deres forfædre vågnede. For at hylde deres verden og minde dem selv om, hvor galt det kan gå, brænder de syndefulde objekter fra fortiden. Vigtigst af alt. Alle er lige, så alle taler samlet i et stort kor af indlærte vers. 

Sådan er det hele som det plejer. Indtil én i gruppen falder ud af koret og opdager nye ord.

I et møde mellem flere kunstformer undersøger VÅGEN samtidens udfordringer og idealer for den perfekte verden. Her sætter et hold af unge kunstnere dem selv på spil ved at undersøge oprindelsen og konsekvenserne af tendenser fra deres generation som cancel culture, wokisme og digitale algoritmiske virkeligheder. Findes den perfekte verden – er den demokratisk, kriseløs, kunstløs? For kunsten er vel ligegyldig i vores digitale verden, hvor alt er i brand?

 

Er danskerne woke? Undersøgelse for Epinion viser at over 80 procent afviser identitetspolitiske mærkesager (Bang & Selmer, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, 2022).

Iscenesættelse og dramatiker Rebekka Boyding Medvirkende Emilie Rasmussen, Emma Weyde, Frederik Winther Rasmussen Lysdesign Laura Edlefsen Musik Jacobe Suissa Fotograf Emma Ishøy
Varighed 75 minutter 

#nydanskdramatik #wokisme #cancelculture #algoritme