SKY66EN

SKY66EN

SKY66EN er inspireret af H.C. Andersens eventyr Skyggen og er den første scenekunstproduktion med en kunstig intelligens (AI) som protagonist – hovedpersonen. En skuespiller improviserer live på scenen med AI’en, hvilket resulterer i, at alle forestillinger er forskellige, uforudsigelige begivenheder.

Forestillingen er produceret og instrueret af Mikael Fock i det unikke format “4D box”, hvor digitale 3D grafiske partikeluniverser blandes med fysiske objekter og levende skuespillere. Forestillingen fokuserer på menneskets møde med sin virtuelle skygge, som er repræsenteret af den datadrevne kunstige intelligens. Forestillingen er tænkt og udviklet som et teknologisk eksperiment og spydspids, der bruger de nyeste teknologier til at sætte scenen for en fortælling om menneskets stigende brug af og besættelse af information, sociale medier, data og machine learning-teknologier.

Forestillingen præsenteres af H. C. Andersen Festivals og Teater Momentum.

★★★★★ 

”Betagelse og rædsel samler sig i det bedste bud på at inddrage kunstig intelligens på scenen, jeg indtil videre har set.” – Iscene

★★★★★ 

– Sceneblog

”Skyg66en er en yderst relevant performance og et nærmest historisk, teknologisk nybrud på scenen”. – POV

★★★★ 

– Scenekanten

”Både instruktør og skuespiller gør meget ud af at fortælle os, at denne forestilling ændrer sig hele tiden. Hvis vi så den igen i morgen, ville det være noget helt andet. Netop derfor har jeg valgt ikke at give Sky66en stjerner. Også selv om det er teaterhistorie, der bliver skrevet på Aveny-T.”

– Kulturbunkeren

Tekst, koncept og iscenesættelse Mikael Fock Medvirkende Marie Reuther AI kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm AI tech development Artificial Mind Visuelt design Carl Emil Carlsen Lysdesign Jeppe Deibjerg / Vertigo  Lyddesign Yann Coppier  Fotograf Carl Emil Carlsen

Varighed 70 minutter


#performance #teknoantropologiskeksperiment #ai #ensomhed #hcandersen