LYSTEN TIL AT SMADRE NOGET


LYSTEN TIL AT SMADRE NOGET

Det sker for én ud af fire. For unge kvinder er overgrebet ikke en gyser, det er en coming of age. 

Kampen for at vinde sin krop tilbage efter et overgreb er en af de vildeste, stærkeste, mest oplevede, men mindst fortalte historier iblandt os.

LYSTEN TIL AT SMADRE NOGET er en musikdramatisk forestilling om fire veninder med den samme oplevelse, som de endnu ikke har fundet sproget for. Med en bramfri overlegenhed kaster de sig ud i et hektisk festliv, mens de sabler idéen om offeret som en tragisk kvindefigur ned. Men den egentlige kamp kæmper de alene, mellem dem selv, deres krop, deres vrede og deres lyst. Teksten er baseret på en kollektiv traumebearbejdelse, hvor holdet bag forestillingen har bidraget med tekster og fortællinger fra egne liv, og er derfor et fælles autobiografisk værk.

Forestillingen er skabt i co-produktion med Teater Momentums Residency program ‘Momentumakademiet’.

Hvad er Momentumakademiet?

Momentumakademiet er et akademi for scene- eller prøverumsløse scenekunstnere af i morgen og i dag. Et akademi, hvor du som scenekunstner får mulighed for at sparre med huset, lave workshops, åben visning eller præsentere din forestilling i Momentums lille biografsal. Det er også her, at du som publikum kan møde scenekunsten før den bryder igennem lydmuren eller før den er helt færdigudviklet og klar til at møde et stort publikum. Sidste sæson kunne vi blandt andet præsentere talent-forestillingen HAR DU SET MIN KLIT? og lave workshop og prøvevisning med OperArkitekterne/Josefine Opsahl og Rose Munk Heibergs kønsdiverse opera EKKO.

I år præsenterer vi MORS OMPLANTNING, LYSTEN TIL AT SMADRE NOGET, HEIMR og HALBAL.

Tekst, idé og koncept Holdet Iscenesættelse Astrid Gade Medvirkende Anna Sofie Berg, Astrid Birkebæk Rahbæk, Freja Rosenlund Nielsen, Johanne Rentse Scenografi og kostumer Jonathan Carl Lysdesign Sofus Sean Basset Lyddesign Carl Nordbæk Rasmussen Musik, sanger og komponist Anna Sofie Berg, Johanne Rentse og David Sønderriis

Varighed 60 minutter


#musikdramatik #overgreb #autobiografisk #traume