ESCAPE-ISM X LACK KONCERT


ESCAPE-ISM X LACK

Momentum og ILTER præsenterer et kæmpe scoop!

ESCAPE-ISM spiller deres eneste show I Danmark her på Momentum. Det gør de sammen med ét af landets absolut fedeste bands ever, nemlig LACK.

ESCAPE-ISM (US)

ESCAPE-ISM omtaler sig selv, som et “found sound dream drama” – en herlig genrer vi aldrig er stødt på før. De specialiserer sig i “minimal rock ‘n’ roll”. Gruppen består af Ian F. Svenonius på elektrisk guitar, vokal og trommemaksine, samt Sandi Denton på elektrisk bas, vokal og keyboard. ESCAPE-ISM arbejder imod kunstens føjelighed overfor virksomhedernes dagsordener, som bliver tydeligere dag for dag. Som “rock ‘n’ roll animinimalister” rejser de rodløse langs de verdensomspændende jernbanespor på jagt efter hjemsteder for de hærdede modstandere af konformitet. Så hvorfor ikke inviterer dem indenfor hos Momentum.

I 2021 udgav de “A Protest Against Sound”, en helt lydløs plade på 40 minutter, for at udtrykke deres utilfredshed med musikkens daværende tilstand. Året efter udgav de kunstfilmen THE LOST RECORD, som vandt flere priser, blandt andet ved Chicago Underground Film Festival og Belgrade Film Festival, og turnerede flere udstillinger i verden.

Ian Svenonius er en levende legende! Han er frontmanden bag skelsættende punk’n’roll bands som Nation Of Ulysses og The Make-Up samt andre, men i særdeleshed disse to bands har været enormt definerende for punk og hardcore siden de tidlige 90’ere! Han har udgivet plader på selskaber som Kill Rock Stars, K Records, Dischord, Drag City og Merge records etc. Han har også tidligere haft et tv-program, der hed Soft Focus, hvor han har interviewet bla. Beastie Boys, Sonic Youth, Cat Power, The Slits, Henry Rollins, Jello Biafra, Ian Mackaye og Genesis P Orridge samt mange andre! Alt I alt bare en cool cat.

LACK(DK)

Siden ILTER genoplivede Lack i 2021, har bandet spillet en håndfuld koncerter og skal spille til Copenhell her i 2024. I den anledning har vi inviteret Lack tilbage i huset for at få varmet sættet op til Copenhell, som support til ESCAPE-ISM. Lack, samt mange af de andre projekter de mennesker har spillet i, har ligeledes lyttet til bl.a. Nation Of Ulysses og The Make-Up uden dog at plagiere og derfor synes det naturligt at hive netop Lack ind til den her.

For dem der ikke er så bekendte med Lack, så har de udgivet tre albummer (alle mesterværker), som peger i tre forskellige retninger, men altid med en umiskendelig lyd af Lack. For at koge det ned til noget, som ikke giver vanvittig meget mening, kalder vi det post-hardcore. På det lyriske plan er der ligeledes overlap mellem Svenonius og Thomas Burø og mange af de samme emner bliver behandlet, men på forskellig vis og med en fælles åndslighed i udsyn.

Koncerterne er støttet af Odense Kommunes Musikudvalg og Statens Kunstfond.