EN LYKKELIG SLUTNING


Obs. Vil du deltage i Direktørtid eventet, skal du tilkøbe det når du køber din billet til forestillignen.

Obs. Tirsdag og onsdag er kun for årskortholdere.

EN LYKKELIG SLUTNING

Vild og sansemættet monolog om umulig kærlighed i en farverig slægt af bedemænd.

EN LYKKELIG SLUTNING er en dramatisering af Maren Uthaugs anmelderroste roman fra 2019. Den prisbelønnede forfatter har for længst skrevet sig ind hos det store publikum, og senest vandt hun De Gyldne Laurbær for sin roman 11%.

EN LYKKELIG SLUTNING giver dig en uforudsigelig og intens fortælling om et bedemandsdynasti gennem syv generationer. En historie om umulig og forbudt kærlighed, sitrende og rørende fortalt af Nicolas, der som slægtens næstsidste led står over for en afgørende beslutning. I monologen får han krop og karakter af Aarhus Teaters Christian Hetland.

Bedemandsfamiliens personlige historie er samtidig en kulturel gennemlysning af vores forhold til døden og begravelsesritualer gennem 200 år. Fra krige og epidemiers massegrave, over ild og kremering, overtro og mausoleer, til den blomstersmykkede kiste med det afsjælede lig, der sænkes i jorden til stille bøn og salmesang. I et sanseligt univers spændt ud mellem livet og døden, varme og kulde beretter Nicolas fængslende og med grotesk humor om forfædrenes særheder. I takt med at fortællingen skrider frem, bliver det dog tydeligt, at han har mere på hjerte og hans egne skyggesider, forbudte kærlighed og seksuelle oplevelser med de døde vokser langsomt frem. For de døde kan jo ikke sige fra – vel?

 

Særligt Samarbejde med Aarhus Teater

Kære Årskortholdere. Vi har fået mulighed for at samarbejde med Aarhus Teater om denne særlige og anmelderroste forestilling, som bygger på bogen med samme navn af Maren Uthaug. Flere årskortholdere har kontaktet mig for at høre om det var muligt at få denne forestilling til Odense, og det er vi stolte over er lykkedes. Denne store opsætning kræver noget ekstra af vores lille teater – Derfor er kun de to første opførelser på teatret for årskortholdere, og der vil helt ekstraordinært være en symbolsk billetpris på 40 kr. Vi håber meget at se jer alle til EN LYKKELIG SLUTNING.

– Jeppe Sand, Teaterdirektør


Direktørtid: Fælles MUS-Samtale: Dit Momentum

8. April kl. 18.00

Teaterdirektør Jeppe Sand inviterer alle årskortholdere til en række særlige arrangementer med fuld fokus på fællesskabet og oplevelser blandt årskort-familien. Alle arrangementer ligger altid før en forestilling, hvor I efterfølgende går sammen i teatersalen.

Lad os snakke indhold og oplevelser. Kom med ind i maskinrummet. Hør først om næste sæsons forestillinger. Snak med om den opdaterede Momentum-model: Hvordan har vi oplevet de tre egenproduktioner i denne sæson? Vi snakker fremtid, udviklingszoner og drømme. Kom med til Momentums fælles MUS-Samtale. 

 

Praktisk information:

Disse events er kun for årskortholdere. Alle arrangementer ligger altid før en forestilling, hvor I efterfølgende går sammen i teatersalen. På grund af pladsbegrænsning er det vigtigt, at du bestiller billet til både talk og forestilling for at kunne opleve begge dele.

★★★★★

“Lad dig rive med, bliv rykket rundt og gå fra Aarhus Teater med tanker at reflektere over!”

– Broadwayworld

★★★★★

“Vellykket, moderne og legende teater, hvor publikum holder vejret, griner afvæbnende og gyser frydefuldt.”

– Kristeligt Dagblad

★★★★★

“I sin portrættering af Nicolas rammer Christian Hetland en velfungerende balance mellem det morsomme og det afskyvækkende”

– Jyllands-Posten

★★★★★

“Fremragende teater, der både oplyser og underholder. Teater, der tålmodigt snigende sætter sig i kroppen og ikke giver slip lige med det samme.”

– Iscene

“Iscenesættelsen er noget af det konceptuelt stærkeste Aarhus Teater har fremvist på Studio, og alt i alt er det en særdeles helstøbt forestilling.”

– Den 4. Væg

“En fremragende forestilling, der er en lykkelig åbning af både Christian Hetlands allerfineste talenter som skuespiller, og af den nye huskunstner-duos projekt på Studioscenen.”

– Peripeti

“En triumf for Aarhus Teaters excellente huskunsterduo og ikke mindst for Hetland.”

– Weekendavisen

“Det er med en sanselige forførelse, at En lykkelig slutning river sin tilskuer med ind i den nekrofiles verden. Ikke som et forsvar […], men som en medmenneskelig forståelsesfortælling.”

– Information

Tekst Maren Uthaug Dramaturgi Sigrid Johannesen, Tine Voss Ilum Iscenesættelse Sigrid Johannesen Medvirkende Christian Hetland Scenografi Laura Løwe Lysdesign Kim Glud Lyddesign Asger Kudahl Fotograf Aarhus Teater 2023, foto Rumle Skafte
Varighed 80 minutter 

#monolog #marenuthaug #kærlighed #død #skyggesider