HVIS BEDRE ER MULIGT


HVIS BEDRE ER MULIGT

De unges ord vi må lytte til, hvis vi virkelig tror bedre er muligt i en tid, hvor unges mistrivsel stiger markant.

Hvis bedre er muligt (så er godt ikke godt nok).

En forestilling om påbudskultur og unges problematikker i at navigere i den – baseret på bogen “Utilstrækkelig” af Christian Hjortkær.

Kan man nogensinde nå sit fulde potentiale? Skal man overhovedet det? Og er det de unge, der skal gøre det bedre muligt – eller er det samfundet, der har ansvaret for at skabe bedre muligheder for de unge? 

Dramatiker Ingeborg Bjarno Thomsen har talt med Odenses unge og indkapsler byens unge stemmer i en forestilling, som belyser alt det hårde ved at være ung i en tid hvor “alt er muligt”, men også alt det vidunderlige ved ungdomssindet. For selvom ungdomsårene kan være de hårdeste, kan de også bære på det mest dybtfølte: De største glæder, den største sorg, den største forelskelse, de højeste grin.

Med en minimalistisk scenografi og to skuespillere på scenen vil ordet og de unges vidnesbyrd være i fokus i forestillingen. For det er netop de unges ord vi må lytte til, hvis vi virkelig tror bedre er muligt i en tid, hvor unges mistrivsel stiger markant.

For hvis bedre er muligt, er godt så nogensinde godt nok?


Politisk Talk: Kan kunsten gøre mere for de unge i Odense?

14. november kl. 19.00

Hvordan kan kunst og kultur spille en central rolle i at forbedre ungdomslivet i Odense?

Odense Kommune har i de senere år haft et stort fokus på unges trivsel i byen. Odense Kommune Sundhedsforvaltningen har også støttet forestillingen HVIS BEDRE ER MULIGT og en efterfølgende indsats på forskellige ungdomsuddannelser i Odense. Men kan og skal vores politikere og vi som samfund gøre endnu mere for de unge i byen? Teater Momentum tager samtalen med to toppolitikere i byen: Susanne Crawley (B) og Søren Windell (C), som er henholdvis Børn- og Ungerådmand og By- og Kulturrådmand i Odense. 

Samtalen modereres af teaterdirektør Jeppe Sand. Vi har en samtale 30 min. før forestillingen og 30 min. efter forestillingen, som gør det muligt at udfolde tematikken med afsæt i den kunstneriske oplevelse. 

 

Ønsker du at købe talk + forestilling kan du finde billetter her:

Tekst Ingeborg Bjarno Thomsen Iscenesættelse Jeppe Sand Medvirkende Casper Kjær Jensen, Emilie Rasmussen, Henrik Pahlke Møller Scenografisk konsulent Benedikte Beate Hansen Lysdesign Laura Edlefsen Lyddesign Christian Brock Fotograf Emma Ishøy 

Varighed 60 minutter


#nydanskdramatik #påbudskultur #byensstemmer #trivsel #ungdomssind