GRÆNSEVOGTEREN 5. MAJ


GRÆNSE-

VOGTEREN

En autentisk historie om oberst Svend Paludan-Müllers utrolige enmandskamp mod Gestapo.

Vi markerer at 2025 er henholdsvis 85-året og 80-året for Danmarks besættelse og befrielse. 

Momentum inviterer dig til lydoplevelsen GRÆNSEVOGTEREN, som er en autentisk historie, der handler om oberst Svend Paludan-Müllers utrolige enmandskamp mod Gestapo. Inden oplevelsen vil der være et oplæg fra den lokale historiker og foredragsholder, Tobias Bang, som både vil fortælle om det nationale perspektiv på krigen samt det helt lokale, hvor Momentums bygninger var hovedkvarter for de tyske besættelsestropper.

Om Tobias Bang:

Jeg er cand.mag. i historie og oldtidskundskab fra SDU, men under min studietid skabte jeg “Historisk Vandring ved Tobias Bang”, som tilbyder historiske vandringer i Odense og på Fyn. Min hovedinteresse er, hvordan den store historie er blevet skabt af de små historier i vores nærområde. Derfor undersøger jeg, hvordan vi som danskere og europæere er blevet til gennem de historier, som vi kan finde spor af på landevejene, i sidegaderne og på byernes store boulevarder. Derfor glæder jeg mig til at fortælle jer den vigtige historie om hvorfor og hvordan Danmark blev besat, og hvordan vi på Teater Momentum stadig kan mærke spor af besættelsen i vores hverdag.

Tobias Bang (cand.mag. i historie) er skaber af historiske vandringer i Odense og på Fyn med fokus på hvordan den store historie er skabt af små historier i nærområdet.

Tekst Brian Wind-Hansen Iscenesættelse og lyddesign Jesper Dupont Medvirkende Ole Sørensen, Asger Reher, Bodil Jørgensen, Thomas Clausen Rønne, Betty Glosted, Thomas Leth, Lærke Enevig Holst, Jesper Dupont, m.fl.
Varighed 60 minutter 

#lydteater #andenverdenskrig #historie #talk #enmandskamp