ENERGI


Obs. Artist Talk den 27. marts

ENERGI

Forestil dig et atomkraftværk i Danmark. Forestil dig at det ligger i din baghave. Hvad ville der ske?

Ville du glæde dig over et lavere CO2-aftryk? Ville du frygte at ejendomsværdien faldt? Eller endnu værre; at du en dag vågnede op til et udslip?

Det var virkeligheden for de familier der boede i Kyndby Huse i årene 1974-85. Deres nabo og arbejdsplads, Kyndbyværket, var dengang en mulig lokalitet for et kommende atomkraftværk og derfor eksisterede et forbud mod bebyggelse i en radius af 10 km fra Kyndby.

ENERGI er ny dansk dramatik skrevet af Anna Skov. Vi kommer helt tæt på et lokalsamfund, og tager diskussionen op om vi skal genoverveje atomenergi som energikilde i Danmark. Vil det gavne klimaet? Er de menneskelige omkostninger lavere end ved kul og vindkraft? Hvad vil det betyde lokalt? Og kan de globale fordele overtrumfe de lokale omkostninger?

I dag fungerer Kyndbyværket som hele Sjællands el-nødforsyning, men hvad hvis Kyndbyværket igen bliver foreslået som atomkraftværk og atomkraften derfor kommer til Danmark?

Dramaturgi Anna Skov Iscenesættelse Johan Sarauw Medvirkende Ludmilla Faber Striim, Christoffer Hvidberg Rønje og Evrim Benli Scenografi og lysdesign Mikkel Magnus Olsen
Varighed 80 – 90 minutter inkl. pause

#nydanskdramatik #taleteater #atomkraft #klima