Wem gehört Lauratibor?

Wem gehört Lauratibor?

21.08.21

Teater Momentum, Vol. 15, Teater Grob og Copenhagen Operafestival præsenterer WEM GEHÖRT LAURATIBOR? – en operademonstration, der inviterer dig til en anderledes samtale om boligspekulation og gentrificering. Live i en park nær dig.  

WEM GEHÖRT LAURATIBOR? (Hvem ejer Lauratibor?) er en tragedie om heltinden Lauras hårde kamp for at beholde sin nøgle i mødet med ejendomsspekulanter. Værket udfolder sig som en fabel, hvor heltinden Laura fra Lause10 overtaler sin ekskæreste, Tibor, fra det fjerne og stadig uberørte Ratibor14 til at kæmpe sammen med hende mod boligspekulanten Maximilius Profitkys, der vil have hendes nøgle. Undervejs møder Laura en politiker, der forfører hende med falske løfter, og hun mister Tibor i kampen mod en investor. Tre druider hjælper hende videre og de fordrevne lejere giver hende den manglende ingrediens til en magisk drik, solidaritet.

Lauratibor en sammenslutning af lejere omkring Reichenberger Strasse i Kreuzberg i Berlin, der i en lignende kamp mod boligspekulation og gentrificering har arbejdet intensivt i to år med at skabe en kæmpe mellemting mellem demonstration og site specific opera. Områdets lejere er mødtes til ugentlige korprøver og under pandemien har de sunget videre på zoom. 29.05.21 går de gennem Reichenberger Strasse og fortsætter mod Odense og København i august for at dele deres historie med os. 

 

Lørdag d. 21.08.21 – kl 18.00, 

TBA, Odense

 

Søndag d. 22.08.21 – kl 18.00,

TBA, København

Info