Spejlmanden

Spejlmanden

23.05.22 – 24.05.22

Den unge journalist Claas fra det tyske nyhedsmagasin DER SPIEGEL er kendt for at holde et sjældent set spejl op af virkeligheden i sine historier – især om Trumps USA.

Claas vinder den ene pris efter den anden for sine menneskelige portrætter af f.eks. Gladys, der med sin bibel i hånden kører USA tyndt som henrettelsesturist på fængslernes dødsgange, og den selvudnævnte grænsevagt Jaeger, der patruljerer grænselandet mellem USA og Mexico, lige dér hvor Trumps mur skulle have stået.

Men Claas’ kollega Juan får færten af noget råddent ved artiklerne. Dét starter en krig mellem de to journalister, hvor ingen kneb viser sig at være for beskidte i kampen om at skabe mening i et manipuleret mediebillede.

Midt under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2020 havde Mungo Park helt eksklusivt premiere på historien om den virkelige stjernejournalist Claas Relotius og hans myteomspundne artikler.

Gør dig klar til et hæsblæsende teatergreb på true crime-genren fyldt med suspense, action og en intensiv jagt på den endegyldige sandhed.

Varighed 90 min.

Årets talentpris – Sarah Fanta i Spejlmanden

Info