SIDDHARTH KISHNE & IMRAN KHAN (IND)

SIDDHARTH KISHNE & IMRAN KHAN (IND)

07.10.22

Kom med når to af Indiens største musikere gæster Momentum Musik!

Siddharth Kishna er vokset op i en atmosfære af indisk klassisk musik. I en tidlig alder blev han udsat for forskellige store musikere, der inspirerede ham til en ærbødighed for indisk klassisk musik. Han begyndte at lære sitar af Ustad Jamaluddin Bhartiya, under hvis vejledning han studerede det grundlæggende sitarspil.

Han fortsatte sit studium på Rotterdam Conservatorie i Holland under Pandit Budhaditya Mukherjee. I 1996 blev Siddharth inviteret af Sangeet Research Academy, Mumbai til at optræde under seminaret indisk musik og vesten, hvor han blev introduceret som en af ​​de mest lovende sitarister med base i Vesten. I 2000 blev Siddharth belønnet med Provision for Excellent Young Musicians, en bevilling, som gives af den hollandske regering for at stimulere konservatoriestuderendes toptalenter. Bemærkelsesværdige præstationer var i 2005 og 2007, da Siddharth optrådte tre gange i nærværelse af Hendes Majestæt Dronning Beatrix i Holland og i New Delhi

Imran Khan er en meget talentfuld tablaspiller fra Delhi Gharana.

Han kommer fra en traditionel familie af musikere og er barnebarn af den store Mester Ustad Faiyaz Khan. Imran Khan har spillet tabla siden han var 7 år gammel. Hans speciale er blødt og sødt spil, med en klar og varm tonekvalitet.

 

Imran Khan er en traditionel tablaspiller med en moderne tilgang. Han er blevet trænet i raffinementerne af Delhi-spillestilen med dens dybde af lydproduktion og omfattende repertoire. Han har delt scene med sin bedstefar Tabla-maestro Ustad Faiyaz Khan ved forskellige lejligheder.

 

Imran Khan har akkompagneret mange kunstnere i Indien såvel som internationalt på turné til lande som Japan, Korea og Nigeria. Han har spillet på prestigefyldte festivaler og spillesteder som Habitat Center (Delhi), Kamani Auditorium (Delhi), Asian Music Conference (Japan), Saitama Arts Theatre (Japan), Yeakdang – National Center for Korean Traditional Performing Arts (Seoul, Korea), Indian Arts Delegation (Afrika), 150. Harballabh Sangeet Sammelan Jalandhar Punjab og mange flere.

 

Han har spillet med nogle af Indiens største kunstnere som Ustad Aashish Khan (Sarod), Pandit Madhup Mudgal (Vokal), Shri Jagdeep Singh Bedi (Sitar), Faiyaz Khan (Sarangi), Veena Murdur (vokal) og Smt. Meera Prasad (Sitar). I 2019 havde han en succesfuld turné i Europa, hvor han spillede med store musikere som Siddarth Kishna (Sitar).

INFO