MIT STILLE HJEM


HOLSTEBRO DANSEKOMPAGNI

MIT STILLE HJEM

OBS. SPILLER PÅ MAGASINET

En poetisk, kraftfuld danse-protest mod ydre magter, der på trods af deres grusomheder ikke kan hindre disse kvinder i at gå på scenen og danse. På scenen står tre mennesker – tre kvinder – tre dansere – tre ukrainere. Sammen med fem andre kvindelige dansere, deler de et personligt billede af en nutidig og historisk krigstilstand, hvor afmagt og uvished uundgåeligt er til stede. Men hvor der også er mod og styrke.


MIT STILLE HJEM er skabt gennem et unikt kunstnerisk samarbejde med tre ukrainske dansere, der er flygtet fra deres hjemland efter invasionen. I marts 2022 blev Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva og Oleksandra Maksimchuk en del af Holstebro Dansekompagni efter kompagniet hjalp dem ud af Ukraine. Sammen med kompagniets ene kunstneriske leder David C. Price, har de og fem andre kvindelige dansere skabt MIT STILLE HJEM – en hyldest til den ukuelige styrke, der ligger i kvinden og mennesket, såvel som i fællesskabet – både det nære og det fjerne på tværs af globale grænser og generationer.

 

Suk, hvor er det smukt.

Information

De unge kvinder kastede sig ud i dansen som kæmpende amazoner, men samtidig med en sårbarhed, der gik gennem marv og ben.

− Politiken

 

DRAMATURGI Rikke Frigast Hansen / ISCENESÆTTELSE David C. Price / MEDVIRKENDE Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva, Oleksandra Maksimchuk, Marie Brolin-Tani og fire dansere fra Holstebro Dansekompagni / KOSTUMER Åsa Gjerstad / LYSDESIGN Kim Glud / LYDDESIGN Søren Vestergaard / KOREOGRAFISK ASSISTANCE Paulina Šmatláková / FOTO Jonas Søgaard  

 


VARIGHED 60 MINUTTER


#ukraine            #krig            #kvinder            #håb            #dans