LOVELY CHEEKS DISSOLVED IN TEARS


OUT OF BALANZ

LOVELY CHEEKS DISSOLVED IN TEARS

ARTIST TALK 20. MAR

– Odysseen fortalt fra Penelopes sovekammer

Episk græsk historiefortælling møder eksperimenterende indiepop i en ny kontrastfuld performance-koncert om Odysseus og Penelope –  fortalt af den ubesungne heltinde, Penelope.

Dronning Penelope af Ithaka er troskaben selv. I 20 år venter hun mens hendes mand, Odysseus, er i krig i Troja og farer vild i Middelhavet på vejen hjem, hvor han lander i favnen på både kykloper og havuhyrer og i seng med gudinder og troldkvinder. I 20 år venter hun troligt som alenemor, og holder bejlere fra døren med list. I 20 år væver hun om dagen, og trævler det op om natten. Mens årene går og hendes ungdom forsvinder, hører hun rygter om sin mands færd, eskapader og mulige død.

Det er ikke noget under hvis Penelope af og til er træt af at være tro og vente tålmodigt.

I LOVELY CHEEKS DISSOLVED IN TEARS kommer vi helt ind i Penelopes sovekammer, mens hun stirrer over vandet og venter på sin mands hjemkomst. Dét her er Penelopes historie, hvor hun endelig kommer i centrum og fortæller sine om oplevelser – i en alder, hvor de fleste kvinder forventes at træde ud af rampelyset og forsvinde ind i omkvædet. Her gives plads til ensomhed, vrede, styrke, liderlighed og sårbarhed.

I et tværæstetisk landskab flytter vi fortællingen væk fra Odysseus og historien om krig, og sætter fokus på Penelope og kvinderne, der holder skansen derhjemme, Her gives stemme til en af litteraturens tavse kvinder og plads til at publikum kan reflektere over spørgsmålet: hvem er den sande helt; ham, der rejser i krig og ud på eventyr, eller hende, der venter og passer familien derhjemme?


ISCENESÆTTELSE Katrina Bugaj / MEDVIRKENDE Troels Hagen Findsen og Tigermor aka Camilla Bang / SCENOGRAFI Filippa Berglund / LYSDESIGN Vilma Vantola / KOMPOSITION OG LYDDESIGN Tigermor aka Camilla Bang / FOTO Katrina Bugaj


VARIGHED 60 MINUTTER


#dannelse       #græskmytologi       #feminisme       #indiepop