LASSE AAGAARD (DK)

LASSE AAGAARD (DK)

03.03.23

Lasse Aagaard er uddannet flmkomponist og var forsanger og sangskriver i bandet “Den Fjerde Væg”. I perioden 2012-2020 udgav de fre albums på Sony Music. I dag udgiver han musik som soloartist i eget navn og laver derudover musik til flm, teater og reklamer. Han har vundet Ekko Shortlist Award for Bedste Musik til flmene Viktor på Månen og Vi Lader Billedet Stå Et Øjeblik. Han står også bag musikken til DR’s dokumentarserie GadeJørgen og har været vært på DR P2-programmet Natsværmeren.

Albummet Farvel Tid handler om at blive voksen og fnde sig til rette i livet i ny forandring og uden en fast forældrerolle at kunne spejle sig i. Den handler om at se tilbage på det liv, der har formet en, de valg, man har truffet og den vej, man har fået lagt foran sig. Om at vokse med de hændelser, der rammer en. Lasse Aagaard fortæller:

– Jeg kan huske til min fars begravelse at komme gående med kisten på vej ud af kirken uden at føle noget andet end chok. Det var en underlig form for lettelse, ikke en rar en, bare en følelse af, at fra nu af ville alting blive noget radikalt andet uden at vide hvad. Jeg kan huske, at jeg tænkte på, hvordan jeg mon ville tænke tilbage på alt det her 20 år fra nu – når jeg var blevet voksen. Farvel Tid er en slags flaskepost fra mit voksne jeg til den 15- årige Lasse; sådan ser livet ud tyve år fra nu. Det her er hvad der er hændt dig.

Lasse vil med sit projekt gerne være den håndsrækning, han selv havde brug for dengang. Han sætter således tekst og lyd på sorgen – en voksen stemme, der hjælper sørgende med at forstå deres følelser.

Musikken er indspillet sammen med musiker Peter Kohlmetz Møller, der håndterer synths og elektronik, og sangene er baseret på en blanding af musik skrevet specifkt til udgivelsen samt musikalske idéer, som Lasse nedfældede i sine teenageår. Blandingen af nyt og gammelt materiale var essentielt for at fange mødet mellem den unge og den voksne sangskriver.

Scenografen og de tilhørende visuals er blevet skabt af visuel performer SLØR (My Lambertsen) og fotograf Kristoffer Juel Poulsen.

 

Støttet af Odense Kommune – Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond – Projektstøtteudvalget for Musik

“På Farvel tid er det melodien, der bjærger teksten […] forhåbentlig kommer der langt mere fra [Lasses] hånd.”

GAFFAs anmeldelse af ‘Farvel tid’

“Tekst, vokal og melodi smelter sammen på smukkeste vis og sætter et uafrysteligt punktum på et ekstremt personligt album.”

Fyens anmeldelse af ‘Farvel tid’

INFO