JAIYEDE JAZZ FESTIVAL 2023


JAIYEDE JAZZ FESTIVAL

KOM MED NÅR VI IGEN I ÅR GIVER JER ET EXCEPTIONELT FELT AF NYBRYDENDE JAZZ FRA DEN STORE OG SMUKKE VERDEN

Med en rørende overflod af global-patriotisk åbenhed og nysgerrighed, udfolder den musiske smeltedigel sig. Og her er jazzen lige præcis dén åndelige rettesnor og lim, der sætter forbindelser mellem alt fra post-punk, hiphop, afrobeat og til klassisk, psychedelia og alverdens folklore. Dét er netop essensen af jazz. At det er musik, der er fordomsfri og med improvisationen som værktøj, opbløder de tidligere skarpt opdelte genrer og forbinder disse på en ny facon.

Fredag den 27. Oktober

||ALA|MEDA|| (PL)

VISTIS VINYL COLLECTIVE (DK/GM)

KUF (DE)

Lørdag den 28. Oktober

ADAM ZNAIDI (UK)

LUO (UK)

KARABESH (DK)


||ALA|MEDA||

Den polske gruppe ||ALA|MEDA||, også kendt som ALAMEDA 5 er gået all in på afrikanske og latin amerikanske rytmer, som vi har fået en smagsprøve af på deres forrige udgivelser, ”Dutch Tornada” fra 2015 og ”Eurodrome” fra 2019. Nøgleordet her er ”Batida”, en musikstil, der stammer fra Angola og er berømt for sine euforiske rytmer. ALAMEDA 5 udvider deres musikalske univers og tilføjer inspiration fra industrial, post-punk, gqom, dub og vaporwave. Denne unikke tropical-industrial lyd, hvor avantgarde møder afro-house er tydeligt i bandets nye retning, hvor den totale fusion mellem elektronik og en sprudlende live rhytm section, hvor grænserne mellem stor og lille kunst, det sublime og det vulgære, avantgarden og underholdningen udviskes.

Bandet består af de 5 instrumentalister der er kendte fra bands/projekter som T’IEN LAI, JAVVA, 3MOONBOYS, Jachna/Mazurkiewicz/Buhl, HATI, VOICES OF THE COSMOS, ex-INNERCITY ENSEMBLE, ex-STARA RZEKA, ex-KAPITAL. Og har optrådt på diverse festivaler som – Unsound London & NewYork, Airwaves Festival Reykjavik, Primavera Sound Barcelona, Incubate Tilburg, Le Guess Who Utrecht, Les Siestes Electroniques Toulouse, CTM Berlin, Insomnia Festival Tromsø, Luminato Toronto, Fanø Free Folk Festival, Wrocław Industrial Festival, Katowice JazzArt Festival og mange andre.

Drums Jacek Buhl Percussion Rafał Iwański Electronics Łukasz Jędrzejczak Bass Piotr Michalski Guitar, electronics Jakub Ziołek

Lyt til musikken: https://brutalitygarden.bandca…

Bandet er støttet af: the Department of Foreign Cooperation of the Kuyavian-Pomeranian Voivodeship


ADAM ZNAIDI

ADAM ZNAIDI er en marrokkansk-britisk multi-instrumentalist med base i London. Hans debut EP ’Pageant Smile’ er en kosmisk rumrejse gennem et technicolor ormehul af psykedelisk jazz/rock. I sin tid som musiker har han indtil videre spillet over 300 koncerter i 21 forskellige lande og som en del af 5 forskellige bands. Han er bedst kendt for at være med til at starte det eksperimenterende band The Physics House Band. Derudover spiller han bas for The Go! Team og har opstartet Wes Banderson – et orkester, der spiller musikken fra Wes Andersens film. Hans tidligere projekter har spillet på KEXP, The Chris Gethard show i New York, shows på tværs af USA, Japan, Europa og Storbritannien, samt høstet over 2 millioner streams verden over.
Adam brugte sine unge år på at lytte til alt fra Khaled til Frank Zappa, Umm Kulthum til Leonard Bernstein og til enhver tænkelig mærkelig og smuk lyd indimellem. Hans egen musik er et upbeat samsurium af genrer – ofte med en retro feel. De instrumentale kaos-kompositioner bliver af og til afvekslet af vokale montager med uventede pointer eller historier. Hver gang musikken synes nærmest genkendelig bliver rytmerne og melodierne opløst i syrede lydbilleder, der agerer overgang til nye indtryk.

FFO: Thundercat / Jaga Jazzist / Hiatus Kaiyote / The Mars Volta / Jameszoo

Lyt til musikken: https://www.youtube.com/watch?v=fXG5zCnslCk


LUO

Eksperimenterende elektroniske producere og live to-mands band med base i Brighton og Bristol, UK.

Luo er navnet på en duo bestående af Barney Sage og Josh Trinnaman, hvis musik ligger i grænselandet mellem elektronisk og organisk musik. De trækker inspiration fra en bred vifte af stilarter som akustisk folk, hip-hop, downtempo, jazz, klassisk, metal, breakcore og forskellige moderne genrer af rock. Duoen koger alle disse genrer sammen i elektroniske eksperimenterende og energiske prog/post/math-rock live-instrumentationer. Parret er drevet af deres gensidige passion for musik som en kunstform, og de er begge lige så investeret i den banebrydende musik som den traditionelle, og eksperimenterer med kombinationen af alle genrer, lyde og metoder til at skabe musik som de elsker, og som samtidig har en følelsesmæssig resonans og fængende melodier på trods af fraværet af sangtekster.

Luo har fået anmelderros fra Clash, The Line of Best Fit m.fl., og de har skabt sig et følge på UK’s elektroniske, Math-rock og eksperimenterende musikscener. Derudover har de turneret og spillet sammen med the Battles, Death Grips, Venetian Snares, Shigeto, Hidden Orchestra, Three Trapped Tigers, Mammal Hands, Emancipator Ensemble og mange flere.

FFO: Aphex Twin, Three Trapped Tigers, Tipper, Battles, The Mars Volta, Richard Spaven

Lyt til musikken: https://open.spotify.com/album…


VISTIS VINYL COLLECTIVE FEAT. WILLE, NICOLAJ SVANEBORG & DAWDA JOBARTEH

Efter mange år som musikalsk kamæleon, har Jonas Visti samlet et hold af sine yndlingsmusikere fra forskellige verdenshjørner og er sprunget ud af skabet med et nyt liveformat.

På tværs af genrer, traditioner og udtryk vil han sammen med Dawda Jobarteh, William Winding og Nicolaj Svaneborg tage dig med rundt i auditive landskaber, der spænder fra gambianske landsbyer til vesteuropæiske natklubber.

En ny konstellation på den danske musikscene der snart er på trappen med spritny musik, som man vil kunne opleve på dette års Jaiyede Jazz Festival for en af de allerførste gange.

Bass/keys Jonas Visti Vox/kora Dawda Jobarteh Keys Nicolaj Svaneborg Keys/electronics William Winding


KUF (DE) 

Det forvirrende omkring KUF, er at det er en vokal ledet gruppe der ikke har en sanger på scenen. Alle vokalelementer er baseret på egen producerede stemme samples, som keyboard whizz kid Tom Schneider smelter, bøjer og presser i real time, som det var en regulær ting at gøre. Uden nogen kunstig synkronisering på plads skubber Valentin Link på bas og Hendrik Havekost på trommer, stemmerne ind i et univers af hyperintegreret realtime magi. I rytmesektionen er der hints af historisk dirty funk og r’’n’b med et nutids groove. Kom og oplev KUF på årets Jaiyede Jazz Festival.

Lyt til musikken: https://macrorec.bandcamp.com/album/yield

INFO