HEX & DORAVIDEO

HEX & DORAVIDEO

30.09.22

Til september krydser trance-noise-duoen H E X og laser-modular-syntesisten DoraVideo klinger i en eksplosiv koncert. Bag aliaserne findes danske guitarist Lars Bech Pilgaard og trommeslager Anders Bach, og absolut ikke mindst den legendariske japanske multimediekunstner og musiker Ichiraku Yoshimitsu.

Mødet imellem H E X og DoraVideo blev cementeret efter en fælles koncert i Oita på Kyushu halvøen i Japan tilbage i 2019; H E X præsenterede sit anarkistiske take på freeform trance og DoraVideo eksellerede med sit neomaniske controller-setup, hvor paniske syntetiske lyde bestrålede lytterne med en ekstatisk klang og frenetisk laser. Disse udtryk forenes til februar i et virvar af eksplosiv musikalitet.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, KODA og JazzDanmark.

HEX har figureret prominent i den danske undergrund de sidste fire år og produceret to fuldlængde albums; det seneste, “ms vodou” (Wetwear), blev nomineret som Årets Eksperiment til DMA Jazz 2020. HEX har desuden bedrevet en lang række turnéer, størstedelen af dem i Japan, hvor mødet mellem dem og DoraVideo fortsætter til oktober 2022, hvor denne turnerende udveksling af støj og melodi fortsætter.

Ichiraku Yoshimitsu (DoraVideo), f. 1959, står som en af den japanske musikscenes mest unikke profiler. Siden midten af halvfemserne har han været en central del af den japanske avantgarde, med faste samarbejderspartnere som Otomo Yoshihide, Keiji Haino og Jim O’Rourke. Ichiraku har turneret hyppigt i Europa og USA og indspillet med Eugene Chadbourne og Chris Cutler.


LINKS

H E X, live: https://youtu.be/5loMhM3KY1Y

DoraVideo, live: https://youtu.be/xiggSp-uyFk

 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, KODA og JazzDanmark.

Project details