Henrik Pultz Melbye (Vinterjazz)

Henrik Pultz Melbye (Vinterjazz)

24.02.22

Døre kl. 20
Koncert kl 21

 

Henrik Pultz Melbye har de sidste 10 år gjort sig bemærket på scenen for eksperimenterende musik. Bl.a. med bandet SVIN, som har udgivet 5 anmelderroste plader, er modtager af Den Unge Kunstneriske Elite hos Statens Kunstfond og har turnéeret vidt og bredt rundt om i Europa.Han har derudover udgivet flere plader i eget navn, bl.a. pladerne Henrik Pultz Melbye Trio og “Plays Baritone Saxophones” med saxofonduoen Lund & Pultz Melbye som henholdsvis blev nomineret til en DMA Jazz i 2016 og 2019.Det seneste års tid har han arbejdet på sit nye soloprojekt og udgav i efteråret 2020 pladen “Tough Times Never Last, But Tough People Do”.
Hans soloprojekt er lyden af 80’er futurisme, dystopi, det ydre rum og ensomheden og længslen efter det ukendte.
Henrik Pultz Melbye har længe været inspireret af bl.a. Brian Eno, Yoshio Ojima og sci-fi-film samt det repetitive og langstrakte. Ved hjælp saxofoner, EWI (elektronisk saxofon) og effekter skaber han en lyd, hvor der er tid til at zone ud og få et mentalt reset.

Henrik har indgået et samarbejde med Tobias Holmbeck som til koncerten vil lave visuals.
Tobias Holmbeck er en dansk-amerikansk A/V designer & multidisciplinær kunstner.
Hans arbejde med livemusik beskæftiger sig primært med aktiv formidling af lydbilleder og identiteter gennem audioreaktive projektioner, og har siden 2012 bidraget til en lang række danske og internationale artister, festivaller, gallerier og spillesteder.

Info