HEKSEUNDERSØGELSEN

OBS. Denne teateroplevelse frarådes børn under 16 år. Herudover gør vi opmærksom på at forestillingen kan virke voldsom for personer med tendens til klaustrofobi, epilepsi, angst eller panikanfald.


TEATER MOMENTUM

HEKSE-

UNDERSØGELSEN

ÅRSKORTPREMIERE 20.FEB

URPREMIERE 22. FEB


I en forbandet skov et stykke uden for byen er der ingen der tør gå. Der går rygter om en heks, der engang boede langt inde i mørket i et hus med tre etager. Træerne i skoven er tætte. Dyrene i skoven er ikke som andre dyr i andre skove. De er misdannede, de humper afsted og hvæser. Dybt inde i skoven står et faldefærdigt frønnet skilt og peger ind i mørket, mod huset.

For år tilbage vandrede Ewald Tragy og hans to venner, Kitty og William, ad denne sti. Ind i det hus, hvor de mistede deres forstand og oplevede flere måneders hukommelsestab og rædsel. Nu, år efter, mødes vennerne igen. For første gang siden deres mareridt. De båndoptager mødet; de vil dokumentere, gennem fælles erindring, hvad der egentlig skete i huset. Og frem for alt vil de værne sig mod fremtidige oplevelser af angst og ondskab. Aldrig ind i skoven igen, bliver de ved med at sige ind i båndoptageren, der optager.

Jo mere de deler med hinanden, jo mere bange bliver de. Og det undrer Ewald, at de til trods for hinandens advarsler, kører ind til siden og parkerer i lysningen i skumringen og går ind i skoven igen. Ind i mørket, ad de samme stier, til et faldefærdigt frønnet skilt, der peger mod huset. De har telt med. Proviant, lygter og varmt tøj. Om natten er de bange.

I HEKSEUNDERSØGELSEN er scenen en skov, karaktererne er publikum, heksene er virkelige. Der er ingen vej tilbage, kun frem.

 

En undersøgelse af rædslens væsen.

 

Tusmørket trækker over skoven på Teater Momentum. Med en sidemakker i hånden oplever du HEKSEUNDERSØGELSEN – en anderledes, udfordrende teaterfortælling fra indersiden af et telt. Her overhører du – som et lyttespil – de fundne lydoptagelser fra tre menneskers sidste døgn før deres forsvinden.

Gysets mester, dramatiker Jokum Rohde, byder dig en fortælling om øjne i mørket, angsten for angst, mistroen, overtroen og vrangbillederne, som ankommer ved mistet fodfæste. Frygten for dét, som du ikke forstår er grundstenen i denne åbenlyse reference til filmhistoriens måske mest grufulde klassiker The Blair Witch Projekt fra 1999.

 

DRAMATIKER Jokum Rohde / ISCENESÆTTELSE OG SCENOGRAFI GRIF – Ditte Marie Walter Tygesen og Mikkel Rostrup / STEMMER Lucia Vinde Dirchsen, Ludvig Brostrup, Anders Gjellerup Koch og Jokum Rohde / LYSDESIGN Mik Manley Andersson / KOMPONIST OG LYDDESIGN Laurits Esben Jongejan / ILLUSTRATION Halfdan Pisket


VARIGHED 60 MINUTTER


#lyttespil         #frygt         #angst         #blairwitchproject         #heksenelever

HUSK