Googleren

Googleren

30.10.21 – 01.11.21

Forestil dig at være ansat som indholdsmoderator på internettet. Hver eneste dag at skulle gennemse videoer af halshugninger, børneporno og tortur – helst uden at tage arbejdet med hjem bagefter. I GOOGLEREN møder vi manden, der har taget denne opgave på sig. Vores alle sammens mentale ambulancefører. Men hvad sker der egentligt med et menneske, der dagligt skal rumme verdens ondskab?

Over hele verden arbejder ’internettets skraldemænd’ i det skjulte for at sikre sig, at vi som brugere ikke oplever stødende materiale, når vi bevæger os rundt på de online platforme. Der bliver hver dag uploadet millioner af videoer og billeder, og selvom det er fristende at tro, at det kun er en hård og afstumpet kerne, der filmer og deler voldsepisoder og andre menneskers ulykke, er faktum et helt andet. Vi klikker, vi deler og vi hærdes – alt imens vores behov for underholdning bliver mere og mere ekstremt, og grænserne udviskes mellem rigtigt og forkert.

Med forestillingen stiller vi spørgsmålene; Hvem har ansvaret for ondskaben på internettet? Og hvem har i sidste ende ansvaret for at gribe det menneske, der fortæres af ondskaben?

Varighed 60 min.

Info