Goldbergvariationer

Goldbergvariationer

17.03.22 – 18.03.22

Jeg vil være tro imod de liv, jeg ikke har levet

En sansemættet, iscenesat koncert, hvor publikum på midnatsblå madrasser under månestore balloner flyder med ind i den besnærende tilstand mellem liv og drøm.

GOLDBERGVARIATIONER er en usædvanlig tværæstetisk oplevelse. Ursula Andkjær Olsens nye lyrik vokser sammen med J.S. Bachs mageløst komponerede flerstemmigheder og de sindrige systemer i Bachs partitur. Nye refleksioner opstår mellem ord og toner. Og så er den inspireret af historien om en søvnløs greve.

For 278 år siden skrev Bach de originale Goldbergvariationer. Det siges, at værket blev bestilt af en bøhmisk greve, der led af svær søvnløshed. Så kunne grevens hofmusiker, den unge Hr. Goldberg, divertere med de skønne variationer, når søvnen ikke ville indfinde sig. Dét er dog vist bare en historie. Men en god en af slagsen. For den passer til musikken, der med sine 30 variationer skaber en tilstand, hvor tiden opløses og drømmene kan flyde frit.

Denne tilstand er samtidig afsættet for Andkjær Olsens labyrintisk lagdelte drømmetekst, som flyder ind og ud mellem de mange variationer.

Varighed 90 min.

Info