En fortælling om blindhed

En Fortælling Om Blindhed

02.10.2020 – 24.10.2020

OBS. Begrænset antal pladser (46 personer pr. forestilling)

Dine øjne er vidtåbne, men det eneste, du ser, er uendelig hvid tåge. En epidemi er brudt ud, og du er en af de smittede.

EN FORTÆLLING OM BLINDHED er en dramatisering af den portugisiske forfatter og nobelpristager José Saramagos bog af samme navn. En by rammes af en blindhedsepidemi. Én efter én mister byens borgere synet. Fra det ene øjeblik til det andet ser de kun hvid tåge. Det sker pludseligt, og ingen ved hvorfor. For at stoppe smitten interneres de blinde på et nedlagt sindssygehospital. I total isolation fra omverdenen.

I Christian Lollikes iscenesættelse sættes din synssans ud af spil. Du bliver installeret i en seng på hospitalet side om side med byens blinde borgere. Ramt af den uforklarlige hvidhedsepidemi er du overladt til dine andre sanser. Hvem er det, der taler? Er der nogen ved siden af dig? Og hvordan ved du, hvem du kan stole på?

Sort/Hvid, Momentum og Aarhus Teater undersøger i denne gyserforestilling, hvordan vi reagerer, når katastrofen rammer, og kampen for at fastholde sin menneskelighed sættes i gang.

Forestillingen kan betegnes som en gyser, og er en overstimulation af sanserne der vækker liv i fantasien, og river en med i historien. Det kan virke overvældende med for meget sansebombardering. MEN vi understreger at det bare er teater. Fedt og anderledes teater! Det ville være en skam hvis man ”snød” sig selv for denne oplevelse, og den cadeau man vil føle for at have gennemført. Derfor opfordres det, at man holder ud for kunsten, de involverede skuespillere og ikke mindst en selv, så man får en spændende og uafrystelig oplevelse lidt udover det sædvanlige. God fornøjelse! 

ENSAIO SOBRE A CEGUEIRA af José Saramago i bearbejdelse af Christian Lollike og Sigrid Johannesen.

En fornyelse af den dramatiske udtryksform med skabelsen af et sublimt, sofistikeret værk, et middel til empati og et medie med et helt unikt erkendelsespotentiale

– KRISTELIGT DAGBLAD

Christian Lollike lader tilskuerens sanser eksplodere i den gruopvækkende gode og uafrystelige forestilling

– INFORMATION

Denne forestilling er en samproduktion mellem Sort/Hvid, Teater Momentum og Aarhus Teater

Forestillingen kan også opleves på:

Aarhus Teater 01.09.2020 – 26.09.2020 Læs mere her

Sort/Hvid 31.10.2020 – 21.11.2020 Læs mere her

Info