DRØMMEN


DRØMMEN

– Velfærd, Virkner og Krag

I et fly mod Sydfrankrig sidder to danske kendisser, adskilt, så langt fra hinanden, som man nu kan i et fly i 1959. På trods af deres berømmelse forsøger de at forblive anonyme. Faktisk skal ingen se dem sammen – og slet ikke de stjålne blikke, de deler i luften, mens Europa ligger for deres fødder.

Deres intense kærlighed afsløres, og for at tage pressen i forkøbet inviterer de paparazzikorpset til et stort bryllup i Sydfrankrig.

Sådan starter Helle Virkners og Jens Otto Krags ægteskab. Men bag den idylliske facade af far, mor og børn på Egernvej lurer personlige dæmoner og politiske udfordringer.

DRØMMEN er en musikdramatisk fortælling om Danmarks udvikling til et velfærdssamfund, hvor kvinder forlader køkkenet, og idealer om lighed vokser. Fra forarmet landbrugsland til moderne industrisamfund med frihedsidealer, selvrealisering, fri sex og hash. Historien går frem til underskriften på en samfundskontrakt baseret på socialdemokratiske idealer om lighed.

Dramaturgi Thomas Markmann Idé og koncept Teatergrad Iscenesættelse Stine Schrøder Jensen Medvirkende Lise Lauenblad, Rolf Hansen, Malou Takibo, Pelle Nordhøj Kann Scenografi Nikolaj Heiselberg Trap Kostumer Olivia Hetman Lysdesign og videodesign Flora Pelle Brandt Komponist Martine Madsen
 


Varighed 75 minutter
Aldersgrænse 15+


#musikdramatik #danmarkshistorie #velfærdssamfundet