DJÆVLEUDDRIVEREN


TEATER MOMENTUM

DJÆVLE-

UDDRIVEREN

ÅRSKORTPREMIERE 28.NOV
URPREMIERE 30. NOV

Du er inviteret til fest i en lille families hus. Aftenen bliver pludselig afbrudt af familiens yngste, der viser første tegn på besættelse af det fremmede.

Noget har taget bolig i hendes krop. Vrede, vold, opgør, oprør, lyst, liderlighed – tegnene er mange på besættelsens tilstedeværelse. “Keep your hands away from my goddamned cunt” hvæser dæmonen dybt fra pigens indre, da lægen nærmer sig hende.

“Stick your cock up your ass, you motherfucking worthless cocksucker!”. Mandens løsning er klar: Indlæggelse, medicin, operationer, hypnose og djævleuddrivelse.

Hvad ville der ske, hvis dæmonen blev?

DJÆVLEUDDRIVEREN er en queer-feministisk fortolkning af en af de mest ikoniske gyserfilm nogensinde, The Exorcist (1973), der udforsker filmens underliggende temaer med et nyt blik.  

Filmen følger historien om en 12-årig pige ved navn Regan, der bliver besat af en dæmon og de dramatiske konsekvenser af hendes besættelse. I filmen bliver kvindelig seksualitet og kvindens rolle i samfundet fremstillet som en trussel mod det etablerede hierarki, og Regan bliver dæmoniseret for udforskningen af egen seksualitet.

DJÆVLEUDDRIVEREN er skabt gennem en eksperimenterende proces, der tillader skuespillerne egne personlige udforskninger af forskellige måder at portrættere dæmoniseringen af køn og seksualitet på. De udfordrer traditionelle kønsroller og udforsker ideen om kønsidentitet og kønsudtryk. Gennem kroppe og stemmer skaber de en kollektiv fortolkning af en besættelse, og hvordan denne besættelse er relateret til køn og seksualitet.

Lad dit krucifiks blive hjemme, bed din sidste bøn og tilslut dig vores fælles ritual.

 

ISCENESÆTTELSE OG SCENOGRAFI GRIF – Ditte Marie Walter Tygesen og Mikkel Rostrup / MEDVIRKENDE Lucia Vinde Dirchsen og Ludvig Brostrup, m.fl. / INSTRUKTØRASSISTENT Matilde Bregnhøj / KOSTUMEDESIGN ASSISTENT Johanne Arndal / LYSDESIGN Balder Mark Vairagi Nørskov / LYDDESIGN Laurits Esben Jongejan / ILLUSTRATION Halfdan Pisket 

VARIGHED 60 MINUTTER


#eksorcisten           #queerfeminisme           #seksualitet           #dæmoner           #køn


 

OBS. Julefrokost kan kun tilkøbes torsdage, fredage og lørdage.

JULEFROKOST I TEATRET

Når uhyggen rykker ind i salen, skruer vi op for hyggen i vores foyer og Den Røde Bar. Sammen med Restaurant Værdsat tilbyder vi dig muligheden for en anderledes, varm og uformel julefrokost-oplevelse for sultne små selskaber, solo-teatergængere, veninder og venner. Ingen store og uoverskuelige buffeter, i stedet får du god gammeldags smørrebrøds-hygge med et lille twist. Giv dig selv og dem du holder af en anderledes julefrokostoplevelse a la Momentum.

 

Julefrokosten kan tilkøbes billetten når du bestiller.

Læs mere om menuen, priser, tidspunkter og meget mere:

HUSK