Bzat

Bzat

20.09.21 – 21.09.21

BZAT er en historisk fortælling om den markante ungdomsbevægelse og radikale aktivisme, der var en vigtig del af den politiske diskussion på venstrefløjen i fattig-80’erne. Et årti med kold krig, atomoprustning, nedskæringer, arbejdsløshed, punk, pop, politisk kamp og Murens fald.  BZ’erne ville forandre samfundet ved at nedbryde det. Være autonome. Pisse på reglerne og lave deres egne. De hyldede vold og støttede venstreorienterede terroraktioner i Europa.

Unge i dag har en aktivistisk tilgang til klimadagsordenen, og måske er de, på samme måde som BZ’erne, klar til at gå til kanten og måske ud over den? Men hvad er prisen for radikaliteten og for at sætte sig op imod normen; personligt, for de sårbare og som gruppe? Hvad sker der, når man mister empatien for dem, man er imod, eller når man sætter målet foran alt andet og glemmer omkostningerne?

BZAT nuancerer billedet af de radikaliserede: Det behøver ikke være en punker eller en muslim eller foregå i en totalstat eller et undertrykt regime. Det kan være en fregnet dreng fra Fåborg eller en stille pige fra Herning, der leder efter et fællesskab og er klar til at gå langt, for at blive en del af det.

Varighed 50 min.

 

Info