BLAKE/OSGOOD KONCERT


BLAKE/OSGOOD (US/DK)

I april 2024 kommer New York saxofonisten Michael Blake til Danmark og turnerer med Kresten Osgood. Det bliver en enestående mulighed for at høre det telepatiske samspil to musikere, som har spillet sammen i snart tre årtier.

Michael Blake har været aktiv på New York scenen siden slut 80´erne og har været fast medlem af legendariske Lounge Lizards med John Lurie og Charlie Hunter Trio. Han har spillet med alt og alle på New York-jazzscenen, fra Ben Allison og Jeff Ballard til Calvin Weston og Steven Bernstein. Han har udgivet en lang række anmelderroste albums i eget navn, senest “Dance of the Mystic Bliss” som har været månedens album i The Guardian.

Samarbejdet med Kresten Osgood går over 25 år tilbage. Osgood spillede trommer i Blakes gruppe Blake Tartare, der udgav tre album i 00´erne. I 2002 medvirkede Blake på Osgoods legendariske plade “Hammond Rens” med Dr. Lonnie Smith, og gruppen spillede på Roskilde Festival sammen i 2006. I 2009 kom duo-albummet “Control This” på det anerkendte label Clean Feed.

De seneste år har Osgood og Blake mest optrådt sammen i New York, senest i 2022 på Lunatico med Tony Scherr og Steven Bernstein. Nu tager de to på en duo-turne i Danmark til april.